fbpx

6 redenen waarom je als gastouder een eigen website nodig hebt

Vaak genoeg krijg ik de vraag: ‘Waarom heb ik een website nodig als gastouder? Ik zit toch al vol.”

Het is fijn als je opvangplaatsen opgevuld zijn. Maar stel nou dat er weer wat plekjes vrij komen. Kinderen gaan naar school, gaan verhuizen of vinden een andere opvangplek. Natuurlijk wil je die plaatsen weer gevuld hebben. Dan zul je wat aan promotie moeten doen. Dat kan via Facebook, maar een Facebook pagina wordt niet goed gevonden via Google. Internet is vaak de plek waar ouders beginnen met zoeken naar een kinderopvang plek. Jouw eigen website is een uitstekend middel om te laten weten dat je weer plek hebt. Maar dat is niet het enige waarom een website zo belangrijk is. Ook als je geen plekjes vrij hebt is het handig om online te zijn…

In dit artikel geef ik je 6 redenen waarom het verstandig is een eigen website te maken als gastouder.

1 – Wordt zichtbaar en trek nieuwe klanten aan

Wanneer ouders naar kinderopvang zoeken voor hun kind dan beginnen ze vaak als eerste op internet. Zelf ben ik ook begonnen met zoeken via Google toen ik opvang voor mijn zoontje zocht. Ik wilde hem graag bij een gastouder brengen. In de zoekresultaten die naar boven kwamen stonden alleen meer de kinderdagverblijven. Uiteindelijk na een paar pagina’s verder klikken kwam ik 2 websites van gastouders bij mij in het dorp tegen. Dat kan toch niet waar zijn dacht ik? Zijn er dan helemaal geen gastouders? Moet ik dan toch maar voor een kinderdagverblijf kiezen?

Uiteindelijk bleken er ruim 40 te zijn in mijn woonplaats maar ik kon ze niet vinden. Als gastouder wil je gevonden worden door nieuwe ouders, jouw toekomstige klanten. Met een website laat je direct een goede eerste indruk achter. Het zorgt voor meer zichtbaarheid van jouw opvang en van gastouderopvang in het algemeen. 

Met een goede website zorg je ervoor dat ouders met je in contact komen voor een kennismakingsgesprek. Dit doe je met duidelijke uitleg wie je bent, hoe jij de opvang verzorgt, wat je op een dag doet en wat het kost. Aangevuld met duidelijke foto’s. Is dat overtuigend? Dan kan de bezoeker direct het contactformulier invullen en een bericht sturen voor het maken van een afspraak. 

2 – De noodzaak van eigen promotie als ondernemer

Als gastouder ben je een zelfstandig ondernemer. Helemaal wanneer je jezelf bij de Kamer van Koophandel hebt ingeschreven en je wilt gebruik maken van de belastingvoordelen voor ondernemers. Om je aan te merken als ondernemer stelt de Belastingdienst hele duidelijke eisen. Een van die eisen is dat je je onderneming bekend maakt naar buiten toe, oftewel je moet aan promotie doen.

Voor het voortbestaan van je bedrijf ben je afhankelijk van je klanten; de vraagouders. Een eigen website is een hele handige en goede manier om die klanten te bereiken. Alleen als je voldoet aan de eisen van de belastingdienst wordt je als ondernemer gezien en heb je recht op diverse voordelen op je belastingaangifte. Kijk voor meer informatie over de eisen op de site van de Belastingdienst.

3 – Professioneel imago

Via advertenties, flyers of brochures kan je maar een beperkte hoeveelheid informatie communiceren. Het is onmogelijk om de volledige visie van je opvang in een advertentie te zetten of op een profielensite te zetten. 

Met een website is dit volledig anders. Vraagouders willen graag weten hoe je werkt, waar je gevestigd bent en wat het kost alvorens ze contact met je opnemen, ze moeten je onderneming als betrouwbaar ervaren. Een website geeft je de nodige ruimte om dat in geuren en kleuren uit te leggen om zo het vertrouwen van je toekomstige klanten te winnen.

4 – Scheelt tijd

Als je je website goed vult met informatie kan die voor jou gaan werken. Belangrijke informatie over jouw opvang zoals openingstijden, kosten en huisregels kun je op je website plaatsen. Ouders kunnen het daar altijd terug vinden en het scheelt jou tijd om terugkerende vragen te moeten beantwoorden.

Willen bezoekers meer informatie? Laat ze dan een bericht sturen via het contactformulier op je site. Dat is laagdrempelig en kan op ieder moment van de dag. Jij krijgt ze binnen via e-mail en kunt de berichten beantwoorden wanneer het jou uitkomt.

5 – Makkelijk aan te passen

De inhoud van een website is nooit geschreven in steen. Heb je weer wat plekken vrij, verandert je telefoonnummer of zijn je prijzen veranderd?

Met het de beheeromgeving van Gastouderonline.nl kan je te allen tijde je website aanpassen met actuele inhoud. Op die manier is je website steeds up-to-date.

6 – Je bent altijd bereikbaar

Beschouw je website als een online uithangbord welke 24 uur per dag en 7 dagen per week beschikbaar is. Stel, een vraagouder in jouw woonplaats wil ’s avonds om 23 uur meer informatie over gastouderopvang in zijn buurt. Dan hoeft die enkel maar je website te bezoeken en niet te wachten tot de volgende dag.

Over gastouderonline.nl

Wil jij aan de slag met je eigen website? Op Gastouderonline.nl ben je in 5 minuten online. Het is speciaal ingericht voor gastouders. We hebben het makkelijk gemaakt voor je zodat je niet bezig hoeft te zijn met technische zaken.
Je kiest een van de sjablonen die je mooi vindt. Zo gaat je site eruit zien. Na je aanmelding staan er meteen een aantal pagina’s klaar waarin jij je teksten en foto’s kunt zetten over jezelf en je opvang.

Direct aanmelden kan hier. Probeer het GRATIS uit

Albert Swank