fbpx

Hoe kunnen we helpen?

< Terug
Print

Pagina’s

Het menu Pagina’s toont de lijst van alle pagina’s in de website. Een pagina is een scherm met tekst en plaatjes wat je bezoeker van jouwe website ziet. Een website heeft minimaal 1 pagina, de voorpagina. Meestal zijn er meer pagina’s zoals een contactpagina met contactgegevens of meer informatie over je opvanglocatie.

In dit overzicht kun je:

  • Pagina’s toevoegen
  • Pagina’s verwijderen
  • Pagina’s aanpassen

Pagina’s aanpassen

Wil je een pagina aanpassen ga dan naar de regel van de gewenste pagina en kies ‘Bewerken’. I nhet detailscherm van de pagina kun je de gegevens zoals status van de pagina aanpassen. Of je kunt de inhoud van de pagina aanpassen.

De inhoud van een pagina kan op twee manieren worden ingevoerd:

  • Standaard tekstbewerker
    Dit is een standaard tekst veld waarin je tekst en plaatjes kunt invoeren die in de pagina worden getoond. De tekstbewerker biedt basis mogelijkheden om inhoud toe te voegen. Wil je meer verschillende stukken tekst, blokken toevoegen, meerdere plaatjes of andere elementen dan kun je de pagina bouwer gebruiken.
  • Pagina bouwer
    Een uitgebreide functionaliteit om de inhoud van de pagina helemaal naar wens in te delen en vorm te geven. Kijk voor meer informatie bij ‘Pagina bouwer gebruiken’.

Pagina’s toevoegen

Klik op de knop Nieuwe pagina om een pagina toe te voegen. In het detailscherm kun je de titel en inhoud van de pagina opgeven.

Net als bij het aanpassen van een pagina zijn er bij een nieuwe pagina ook twee manieren oom de inhoud toe te voegen. De Standaard tekstbewerker of de Pagina Bouwer.

Een pagina kun je direct publiceren door op de knop Publiceren te klikken. Dan wordt de pagina zichtbaar voor je bezoeker. Of je kunt een pagina de status ‘Concept‘ geven. Dan is het alleen nog zichtbaar voor jouw.

Ben een eerder aangemaakte pagina aan het aanpassen dan staat er de knop Updaten in plaats van publiceren.

Standaard is ingesteld dat een nieuwe pagina direct als item in het hoofdmenu wordt toegevoegd. Als je dat wil aanpassen kijk dan bij Menu’s voor de instellingen.

Pagina verwijderen

Ga naar de betreffende pagina en klik op ‘Prullenbak’. De pagina wordt naar de prullenbak verplaatst en is niet meer zichtbaar op de website.

Klik op de tab ‘Prullenbak’ om alle pagina’s te zien die in de prullenbak zijn geplaatst. Vanuit de prullenbak kun je een item weer herstellen of helemaal verwijderen. In dat geval wordt de pagina volledig verwijderd.

Vorige Weergave instellingen
Volgende Paginabouwer gebruiken
Inhoudsopgave